Multats per dur cartells

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/sancionen-amb-450-euros-un-vei-pel-fet-dur-cartells-entitats-sant-andreu-palomar

Sancionen amb 450 euros un veí pel fet de dur cartells a entitats de Sant Andreu de Palomar

JESÚS RODRÍGUEZ | 20/09/2012
  • Sanció de 450 euros pel fet de dur cartells sense llicència publicitària   DIRECTASanció de 450 euros pel fet de dur cartells sense llicència publicitària DIRECTA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha multat, aquest dimecres 20 de setembre un jove que duïa cartells d’un concert a diversos locals de Sant Andreu de Palomar. En Roger C. ha fet un recorregut repartint els cartells a la seu de la colla de Diables, a l’associació de veïns, i a d’altres entitats del barri, passant-los per sota de la porta o donant-los a la persona responsable perquè els pengés al seu tauler d’anuncis. Quan es disposava a deixar una còpia del cartell a una casa que es va okupar la setmana passada –al carrer Coroleu cantonada amb Concepció Arenal– li ha donat l’alto una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb quatre policies a l’interior, comandats per l’agent amb número de placa 22302. L’han identificat i registrat, li han requisat els cartells i l’hi han imposat una multa de 450 euros per no tenir llicència municipal d’activitats publicitàries, comunicant-li que si vol recuperar els cartells haurà de pagar una taxa de 160 euros.

Una sanció que no existeix a les ordenances municipals

Els agents han demanat al Roger si estava enganxant cartells i han buscat precinte o algun cartell ja enganxat a parets properes. No han trobat ni una cosa ni l’altra. En el redactat de la denúncia elaborat per la policia municipal es pot veure que la sanció no és per enganxar cartells a l’espai públic, sinó simplement pel sol fet de dur aquests cartells, amparant-se en l’acusació de no tenir llicència publicitària. Els agents que han redactat la sanció s’han basat suposadament en l’article 114.1b de l’Ordenança d’Usos del Paisatge Urbà (OPU). Fonts jurídiques consultades per aquest setmanari asseguren que la sanció és del tot il·legal, ja que aquesta ordenança només sanciona les empreses que col·loquen cartells a la via pública. A més, a la mateixa ordenança es contempla tota una sèrie d’excepcions que fan referència a establiments comercials o entitats, que sí estan autoritzades a penjar cartells a la seva porta, aparador o vidriera. En cap cas es contempla la possibilitat de sancionar ningú pel fet de dur cartells al damunt.

“Si la llei fos tan estricte, no podríem ni deixar una nota a un amic”

En Roger és membre de l’assemblea de l’Ateneu Llibertari de Sant Andreu i el cartell que duia és d’un concert que tindrà lloc el proper 29 de setembre al Rock&Trini. Ambdues entitats són associacions culturals sense ànim de lucre, motiu pel qual no entenen que hagin de tenir llicència d’activitats publicitàries i ja s’han posat en contacte amb les seves advocades per recórrer la multa. A més, els col·lectius de l’Ateneu i el Rock&Trini denuncien el que entenen com “un abús de poder per part de la Guàrdia Urbana” ja que pensen que només els han multat pel fet de trobar-se davant d’una casa okupada i perquè apunten que si la llei fos tan estricte “no podríem ni deixar una nota a un amic ja que això es podria considerar publicitat il·legal”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s